luni, 3 noiembrie 2008

pana cand maine ne vom desparti

voiam sa scriu despre sweet november.
n-am mai apucat, pentru ca m-a lovit un acru de care nu cred ca voi scapa foarte repede. stau jos? stau jos. zi. si urmeaza vestea. sunt socata. nu pot nu pot nu pot sa cred asa ceva.

ii priveam cu admiratie - doi tineri frumosi, care se iubeau, erau tandri, se priveau cu drag, se tineau de mana, s-au indragostit si au decis ca vor sa ramana impreuna vesnic. s-au mutat impreuna din prima zi, au avut o nunta frumoasa dupa cateva luni.

mi-e sila sa povestesc mai departe.

"mi-a fost rusine sa nu ma mai marit, dupa ce anuntasem pe toata lumea ca am nunta"

plus o caruta de bani stransi la fericitul eveniment, pentru care doamna soacra mica si-a impins fata sa faca totusi nunta, ca nu-i bai sa divortezi apoi, daca iti castigi prin asta admirabilul statut de femeie cu bani. divortata, dar cu bani!

se pare ca dragostea se curmase brusc cand tanara mireasa, deja logodita la biserica cu barbatul visurilor ei, a constatat ca performantele sexuale ale acestuia nu se inaltau. la nivel asteptarilor, evident. suficient cat sa nu-l mai vrea pentru totdeauna, dar acceptabil de suportat cateva luni pana se va strange darul la nunta.

si probabil ca a socotit domnisoara intreprinzatoare ca darul va fi proportional cu dragostea afisata, de a jucat un teatru demn de aplauze, daca nu ar trezi de fapt repulsie.

ce ti-e acolo, un juramant mic in Biserica? ce mare lucru? ce mai e in ziua de azi o casatorie? un act amarat care asa cum se face se si desface, si top! esti din nou pe piata, proaspata ca o zambiluta si dornica sa cunosti inca o mare dragoste a vietii tale cu care sa reciti juraminte la altar.

nu mai zic nimic.

4 comentarii:

Veronica spunea...

sad :((

Simion Alexandru spunea...

Materialismul e in floare! E cultivat la bamboo, la cafeneau de fitze din coltzul strazii,la car4,si kiar si in parc! Nu te poti,sau nu putem lupta cu el! E un mod d a o duce bine,fara prea mult efort! un pik de sharm,un pik d fund,un decolteu potrivit....shi...gata! Prosti sunt barbatii! sincer!Dar au si ei,interesul lor! E km depravant,sau nu stiu cuvantul bun! pt o femeie,kre pune accentul pe bani,si nu pe dragoste! Ea e doar un obiect material! un accesoriu,pt o persoana cu portofelul full! P kre o schimba la luna,saptamana,sau knd...s-a plictisit! Dar,sunt cazuri, knd orbi,barbatii pun botul si uite asa pleak la drum,intr-o viata alturi de o persoana perversa,kre seara fuge la altul,pentru un pik de satisfactie! Nu e corect! dar e sanatos! Sinceritate? devotament? sunt lucruri kre ushor se pierd in realitatea cruda! Si partea proasta,k mai sunt baieti buni,de treaba, kre stiu sa respecte o femeie,sa se faca dorita si iubita,kre dau peste o pitzy...mintile o iau razna,un plod,de care tot ei au grija mai apoi,si averea injumatatita,sau kiar delok! Si el ramane singur,cu inima franta,un copil pe kre-l iubeste,si fara haina pe el! Femeile pot schimba foarte usor un barbat,si nu pt k unii au creierul in pantaloni,ci doar k sunt mai naivi! scuze k vb mai multe despre femei,dar km ele praktik tertipuri de genu! sunt si barbati,dar nu atati! Nu mai stii,dk e bine sa te casatoresti,dk sa mai simti, k mereu ramai cu buza umflata! pkt...am asistat la o nunta de curand,frumos ce a zis preotul,desi nu prea pun eu accent asa mult p ei,deoarece e o simpla meserie! am credinta mea! si krd! dar knd vezi k mergi...la biserik si tre sa dai bani pt spovedit,pt kestii naturale, facute doar de dragul lor,dar nu! si aici e o nota de materilsm sau....doar de firea omului! banul face,el desface! Si morala preotului...sa va iubiti,dar sa iubiti si lumea din jur! m-a luat valul,scuze pt randurile multe

Veronica spunea...

@alexandru: "sa va iubiti,dar sa iubiti si lumea din jur" -- nu e morala preotului, e morala crestina.
in rest, ar mai fi comentarii legate de "scuze k vb mai multe despre femei,dar km ele praktik tertipuri de genu! sunt si barbati,dar nu atati!" sa nu dezbatem, ca sunt barbati care se dau usa de biserica si de fapt sunt cu satra de muste deasupra capului (vezi mai ales pe cei care stau bine-mersi intr-o casnicie, au si copii, dar si vreo 2 amante pe langa. si e cam plina lumea de din astia din nefericire).
mesajul pe care a vrut Irina sa il transmita este (cred!) tocmai acela ca daca te poti minti pe tine si poti recurge la tot felul de nesimtiri si parsivisme pentru a te imbogati sau pentru orice alt scop, cum poti sa faci asta chiar si jurand dragoste vesnica in fata lui Dumnezeu?
dar da, iti dau dreptate, realitatea asta in care ne invartim e destul de cruda, nu mai exista morala, nu mai exista principii, exista doar fiecare isi vede de el si de binele lui (e ok si asta oarecum, atata timp cat binele tau nu inseamna raul altuia)

LiaLia spunea...

Fetele mele, eu sunt mai pragmatica. Ce nunta a facut fatutza asta de s-a imbogatit??? Cu cati bani a putut sa ramana dupa nunta incat sa "faca o afacere" din asta? Ca subiectul in sine, din pacate, nu ma mira. Eu am cunoscut un caz in care mireasa s-a combinat la f scurt timp chiar cu nashul. Ca era mult mai generos. Si pe mine ma mai intreaba lumea de ce nu cred in maritish!
Pe baiatul Simion nu-l comentez, cel putin pana nu invata sa scrie corect romaneste.