marți, 1 aprilie 2008

auto-pacaleala de 1 aprilie

din nou o zi trista. sa-i ia naiba de barbati infideli! de fiecare data cand mai aflu de cate unu, involuntar derulez si povestile-mi proprii. o poveste fara sfarsiiiiit... fa-ra sfar-sit...
ma intreb daca oamenii astia cumva au terminat aceeasi scoala, daca au luat cursuri comune de fraierit fraiere, pentru ca altfel nu prea pot sa-mi explic cum se face ca au toti aceleasi reactii, aceleasi texte si, la naiba!, aceeasi putere de convingere ca "ei nu!"
si pentru ca e 1 aprilie, mi-am amintit de aceeasi zi, cu vreo 10 ani in urma. s-a intamplat sa vina o prietena si sa-mi spuna ca are o prietena care are o prietena care zice ca prietenul meu e prietenul ei! soc. plansete. bocete. de ce eu? de ce el? el, ala care ma iubea ca pe ochii din cap... ma rog, tot tacamul...
si vine el. il iau tare din prima si-i zic ce stiu, il injur cum ma pricep mai bine si il dau afara. baiatul ce face? ma ia frumusel de-o aripa si-mi zice sa merg cu el. ma urca in masina si ma duce fix la gagica de la care a pornit totul, cea care spusese ca e combinata cu el. mi-o aduce si ma lasa singura cu ea. "intreab-o tot ce vrei tu!"
atunci a fost prima si ultima data cand am crezut ca m-a inselat si m-am inselat. nu, chiar nu facuse nimic. erau inventii.
ce ar fi trebuit eu sa invat atunci? - cum reactioneaza un barbat nevinovat! asa! te ia pe sus si-ti demonstreaza adevarul! nu fuge, nu se ascunde, nu amana, nu evita, nu se ataca pentru ca "n-ai incredere in el", nu face crize ca il agasezi cu obsesiile tale paranoice, nu, nu si nu!
si atunci... cum de am fost atat de ingrozitor de proasta incat nu mi-am dat seama, ani mai tarziu, in repetate randuri, ca omul din fata mea NU se comporta ca un nevinovat? ca doar aveam modelul, puteam sa fac o simpla comparatie.
am zis-o si o sa o mai zic: femeile sunt proaste, iar eu sunt cea mai proasta dintre ele!

mesaj catre viitorul meu iubit: stiu ca oricum faci eforturi considerabile sa iti joci rolul de barbat "altfel", dar te rog, daca tot ai reusit asta, mai fa un efort si atunci cand ma vei insela, fii si tu original in reactii, poate o sa ma pacalesti. pentru ca daca vei face la fel ca ceilalti PROMIT ca o sa ma prind de data asta! sa nu zici ca nu te-am anuntat!

Niciun comentariu: