luni, 31 martie 2008

raspunsuri pentru Cupidon ( 2 )

"de ce atunci cand o relatie intra in monotonie, femeia nu face nimic pentru a iesi din ea si ulterior da vina pe barbat ca nu a facut nimic? dar ea nu-si asuma nici un rol. de parca doar barbatul ar fi responsabil..."

pentru ca ea traieste cu iluzia ca face!
:)
raportat la capitolul nemultumiri intr-o relatie, femeia e cea care isi asuma rolul de a le exprima. voi, barbatii, va manifestati cu totul altfel in fata nemultumirii. sincer, nu stiu ce e in capul vostru in realitate, dar din dreptul nostru se vede ca pe voi chiar nu va preocupa. ca ignorati problemele si aveti impresia ca asta le face sa dispara. (iti suna cunoscuta formularea asta, nu?) si in fata unei asemenea erori cum va asteptati sa reactionam noi? evident ca vom fi mereu cu markerul fosforescent la indemana si cu portavocea la subrat, pregatite sa va aratam tot ce NU faceti. si crede-ma, sunt atat de multe, incat ne consuma tot timpul, inclusiv pe cel pe care l-am putea folosi ca sa facem si noi ceva. alt-ceva! ca "ceva"deja facem: problematizam! ;)
o problema recunoscuta e pe jumatate rezolvata, nu? :)

vezi tu... voi, cu atitudinea voastra vesnic mi-se-rupista si cu fuga isterica de "discutii", creati o zona de nisipuri miscatoare in jurul vostru. un barbat inteligent ar fi inteles pana acum ca daca cel putin ar parea responsabil fata de relatia aia, care pana la urma e un bun comun, nu?, fata nu s-ar mai simti indreptatita sa stea cu gura pe el si poate asa, lipsita de ocupatia ei predilecta, s-ar apuca, de exemplu, sa puna in aplicare milioanele de "sfaturi pentru alungarea monotoniei din cuplu", pe care le-a citit de milioane de ori, in milioanele de reviste pentru femei, care abunda in articole de genul asta, parca special pentru a ne crea frustrari: "da' de ce numai noi sa facem??? ia sa mai faca si ei!" :)

ah, viata asta, e plina de cercuri vicioase!

in ultima instanta, minimul efort de implicare de care ai putea sa fii si tu capabil ar fi sa ii atragi fetei atentia ca problema monotoniei trebuie rezolvata in doi. dar evita sa pornesti un conflict, pentru ca il vei pierde! spre deosebire de tine, care te-ai gandit toata ziua doar la ultimul meci pe care l-au pierdut boii aia, ea are in minte o lista clara si proaspata de argumente impotriva ta. o sugestie de abordare, care s-ar putea sa fie benefica relatiei, ar fi sa ii spui: "draga mea, ai dreptate! trebuie sa facem ceva! uite, iti promit ca de azi inainte vei fi un model pentru mine si tot ce vei face tu voi face si eu! nu o sa ma las cu nimic mai prejos!" eu zic ca te scoti cu asta! :)

ti-am raspuns la intrebare, mai in gluma, mai in serios, fara ipocrizie. dar sa nu crezi ca n-am remarcat capcana formularii. cum scopul jocului nostru e sa ne raspundem la intrebari si NU sa ne contrazicem, am plecat de la ipoteza ta, cum ca femeile nu fac nimic pentru a evita monotonia. dar ca sa fiu sincera, din cate mai cunosc si eu, unele chiar se agita, sarmanele. nu intotdeauna gasesc si cele mai eficiente metode, e adevarat. plus ca de regula se confrunta cu un "public" nereceptiv. :)

te-ai prins, in cele din urma tot voi sunteti vinovati. :)

PS: si noi suntem curioase sa stim mecanismele mintii voastre ciudate. deci, esti invitatul meu sa ne lamuresti. "Cupidon si tainele barbatilor"

Niciun comentariu: