joi, 27 martie 2008

raspunsuri pentru Cupidon

"de ce o femeie cand paraseste o relatie trebuie neaparat sa se implice in alta? de ce nu pot sa stea si ele o perioada singure? sa reflecteze... "

dupa ce primul impuls a fost stupida reactie de a muta rapid acuzatia in terenul celui ce a deschis problema "ba barbatii fac asa!", mi-am amintit ca este un rationament gresit si ca reciprocitatea "vinei" nu o anuleaza de nicio parte. asadar... trecand peste riposta initiala, m-am decis sa raspund totusi intrebarii. nu accept generalizarea si ma voi gandi deci la acele femei care chiar faca asta. de ce o fac?
  1. relatia pe care a incheiat-o nu mai insemna mare lucru pentru ea, era declarata moarta cu mult inainte sa se termine. fata abia astepta sa scape din prinsoare ca sa inceapa o relatie "adevarata", iar tu, barbatul, erai vazut ca o corvoada, un musafir antipatic si plictisor pe care il conduce incet, dar sigur spre usa, cu batai pe umar care il forteaza sa mai faca un pas, inca unul, inca unul, pana in sfarsit trece pragul. usa se inchide in urma ta intr-o rasuflare de usurare si fata zambeste gandindu-se deja in fata cui se va deschide in curand. usa.
  2. te-ai purtat urat cu ea cat ati fost impreuna, ai fost un nemernic, ai macinat-o treptat pana a ajuns sa resimta psihic presiunea relatiei cu tine. i-a scazut increderea in sine, se simte devalorizata, absenta si slaba. dar e constienta ca TU ai facut-o sa se simta asa. odata ce ai plecat, prima ei nevoie va fi sa isi revina la ce era odata, iar femeia, prin excelenta, are nevoie de confirmari din exterior. si cea mai rapida solutie pentru reanimarea self-esteem-ului este gasirea unui el care sa o vada asa cum este ea cu adevarat (a se citi "asa cum tu nu ai fost in stare sa o vezi")
  3. v-ati despartit foarte urat. ai inselat-o sau ai fost un "mincinoprofitor"(ms verow), fata si-a dat seama ca esti zero ca barbat si nu mai are la ce sa reflecteze. scurt.
  4. sufera. si nu mai vrea. trebuie sa te uite! cui pe cui se scoate, asa ca...
  5. i-a aparut in cale un tip absolut superb si nu mai are niciun motiv sa il refuze. :)
  6. pentru ca vrea sa se marite si n-are timp de pierdut! e bine sa faci primul copil inainte de 33 ani ;). fiecare minut conteaza sub presiunea ceasului biologic :)
  7. deci nu, nu pentru ca sunt niste tarfe nenorocite! alea de obicei nu asteapta sa se termine relatia ca sa fie cu altul! :)
alte intrebari?

2 comentarii:

Veronica spunea...

"fata zambeste gandindu-se deja in fata cui se va deschide in curand. usa." -- Usa, normal :))

Veronica spunea...

PS: "deci nu, nu pentru ca sunt niste tarfe nenorocite! alea de obicei nu asteapta sa se termine relatia ca sa fie cu altul!"
- daca ar fi sa o inlocuim pe ea cu el, rezulta ca barbatii care se arunca in bratele alteia inainte sa se termine relatia sunt si ei niste TarfI nenorociti? :D